"Olumlu Düşünmek"

“Birine kırk kere deli dersen deli olur” demez mi büyüklerimiz ? Ya da Bardağın yarısı boşmu yoksa yarısı dolumu ? Cevap tamamen bakış açımıza bağlı değil mi ?

Cevabımız her ne ise sonuç değişmediğine göre olumsuz yaklaşarak huzuru bozacağımıza olumlu yaklaşarak pozitif enerji yaysak daha iyi değil mi? Aslında olumlu düşünerek, olumsuz olma ihtimali olan bir şeyi olumlu hale getirmek de mümkün. “ Kırk kere iyi de, iyi olsun”

Kuantum fizikçileri her şeyin düşünce ile yapılabileceğini söylemektedirler. Düşünce bir tür enerjidir. İnsan bir eyleme başlamadan önce onu düşünce boyutunda hayal eder. Gözleyen ile gözlenenin birbirlerini değiştirdikleri gerçeğinden hareketle önce ilgi sonra istek, sonra da eylem gerçekleşir. Kuantum fiziği düşünce hızının ışık hızından daha fazla olduğunu söylemektedir.

Olumsuz düşünceler; Bencillik, gurur, sürekli kendini haklı görme saplantısı, kıskançlık, kendine acıma, hile, kin, kendini yada başkalarını suçlama, çekememezlik, güvensizlik, nefret, çaresizlik, düşmanlık gibi… İnsanın en büyük düşmanı kendisidir. Olumsuz düşünceler hep kendimize zarar verir, genellikle başkalarına zarar vermez, içimizde patlar o kadar. Bu görüşe göre kafamızdaki olumsuz düşünceler bahçedeki yabani otlara benzer, onlara kızmak yerine her gün sabırla onları temizlemeliyiz. Mevlana bir deyişine göre “Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez”

              Eğer zihnimizi olumlu düşüncelerle doldurursak o bize sağlık sevinç mutluluk olarak geri dönecektir. Olumlu olmak için her şeyin mükemmel olmasını beklemeyiz, insanlar hata yapar, hata yapmayanlar hiçbir şey yapmayanlardır. Önemli olan hatalardan ders almak değilmidir.? O zaman bağışlamak gerekir. Bağışlamak marifettir, cezalandırmak değil. Hatta bağışlarken öğretebilmektir asıl marifet.

Birisi size kaba, incitici bir şey söyler. Hemen saldırmak, savunmak ya da içine çekilmek gibi bilinçsiz bir tepkiye ya da olumsuzluğa girmek yerine, onun içinizden geçmesine izin verin. Hiçbir direnç göstermeyin. İşte bu durumda ortada incinecek birinin bulunmaması gibi bir durum oluşturursunuz, bu bağışlamadır.  Eğer isterseniz, yine de bu insana davranışının kabul edilemez olduğunu söyleyebilirsiniz. Olumlu düşünmek peşi sıra küçük mucizeler bile getirir. Gandi diyor k; “ Düşünceleriniz olumlu olsun, çünkü düşünceleriniz sözleriniz olur. Sözleriniz olumlu olsun, çünkü sözleriniz davranışlarınız olur. Davranışlarınız olumlu olsun, çünkü davranışlarınız alışkanlıklarınız olur. Alışkanlıklarınız olumlu olsun, çünkü alışkanlıklarınız değerleriniz olur.”Sağlık, hastalık, mutluluk, bedbahlık, başarı, başarısızlık hepsi elimizde. O halde neden olumluları seçmeyelim ki ?          

Hepinize; Sağlık ve Başarı dolu bir yıl dilerim.                                                                                                               

Metin DALGIÇ
3. Kademe Ant.  / 6. Dan