Müsabaka yönetiminde
raunt arası

Maç boyunca raunt aralarında 1 dakikalık dinlenme periyotları vardır.Maç boyunca raunt aralarında 1 dakikalık dinlenme periyotları vardır.Bir antrenör olarak bu süre içinde sporcunuzun bir sonraki raunda fazla puan alabilmesi için neler yapabilirsiniz? Çünkü bu anda onların tıpkı annesi veya babası gibi bir can yoldaşı,can simidisiniz.
mert01.jpg (27261 bytes)1-Dinlenmelerini tam sağlamalısınız.
Sporcunuzu köşesine oturtunuz başlığını çıkartınız terini siliniz ve tam dinlenip sonraki raunda hazır olmasını sağlayınız.Ayak ve kollarına masaj yapıp,yorgunluğa sebep olan artık maddelerin kandan uzaklaşıp atılmasına kısmen yarımcı olurken., rahat nefesleşip bol oksijen depolamasını sağlayınız.Çünkü dinlenmenin en önemli faktörü bol oksijenin ciğerlere yollanmasıdır.
Az bir miktar su vererek rahatlamasını ve hararetinin düşmesini sağlayınız.Raunt içinde hızlı nefes alıp veren sporcunun ağız içi kurur ve yanma hissi oluşur .Bunu az bir miktar su içirerek gideriniz.
2-Teşvik ediniz ve özendiriniz
sporcunuza "Aferin mükemmeldin" "Çok iyi" gibi sözlerle cesaret veriniz ve yüreklendiriniz.Sporcunuz farklı geride olsa bile asla tebessümünüzü ve cesaretinizi kırmayınız.Asla soğuk bir suratla ve her şey bitmiş gibi bir tavırla yaklaşmayınız.
3-Skoru hatırlatınız.
Sporcunuza skoru hatırlatarak kaç puana ihtiyacı oluğunu bunun için puan vermeden neler yapılması gerektiğini,veya önde ise nasıl bir yöntem takip etmesi gerektiğini anlatınız.
4-Sporcunuzun söylemek istediklerini dikkate alınız
Ona değer veriniz.Yapmak istediklerini ve planlarını öğreniniz.Doğru ise teşvik ediniz.
İyi bir antrenör iseniz daha ilk raunda sporcunuzun avantaj ve dezavantajları ile ,rakibi arasındakileri öğrenebilir, sporcunuzun ikinci raunda avantajlı şekilde çıkmasını sağlayabilirsiniz.Yani ikinci raunda sporcunuz neleri yapıp neleri yapmaması gerektiğini bilerek rakip karşısına çıkmalıdır.Rakibin zafiyetine göre gerekli bir veya iki tekniği hatırlatmalısınız.4-5 tekniği yapmayı istemenin sporcunuzu mağlup eder.Çünkü kafası karışır ve hangi tekniği atacağını şaşırır.Onu ikinci raunda bir veya en fazla iki tekniğe yoğunlaştırınız.Diğer teknikleri kendi iradesine ve kararına bırakınız.