Yukarı Seviye Blok

A.Yumruk ,sıkılı vaziyette karşı kalçanın üzerinden defansif harekete başlar .Daha doğrusu başlamak için kalça üzerine götürülür.Bu son derece sert ve etkili olmalı aynı anda arkadan sarılma ihtimali olan diğer bir rakibe karşı sarsıcı bir etki göstermelidir.
B. Karşı kol sağdaki resimde olduğu gibi göğüsü ve solar pleksusu kaplamalı .Bu kol hem koruyuculuk görevi hemde giğer kol yukarı eviye blok yaparken vucut dengesini sağlar .
C ve D Ön ayağın dizi hafifçe içe dönük .Ayak parmak uçlarındadır ve dönüş yapmaya hazır bir vaziyette yer almalıdır.Topuk bu aşamada tere değmez.
E.  Kalça hafifçe içe geriye doğru döner.Bu yapılacak olan bloğun gücünü arttırmal için gereklidir.

yukari1.jpg (18848 bytes)

yukari3.jpg (8360 bytes)

yukari4.jpg (8393 bytes)

yukari2.jpg (18824 bytes)
A. Blok yapacak olan kol yukarı seviyeye getirilir..blok yapan kolun yumruğu arası ile baş arasında bir yumruk kadar mesafe kalacak şekilde blok sonlandırılır.Blok asla kafaya dayandırılmaz.Bu hatada rakibin tekmesinden yüz direk olarak zarar görür.
B. Omuzlar direkt olarak tam ve düzgün bir şekilde öne bakar .
C. Bu aşamada diz de tamamen öne bakar şekile getirilir.Topuk tam olarak yere basar. Topuk ile diz aynı hizada olmalıdır.Eğer diz ayaktan daha ilerde olursa bu diz üzerine fazla yüklenmeye sebeb olacak denge bozulacak.Vucudun gücünü bloktan uzaklaştıracaktır.
D. Arka ayak bu arada düzgün bir hal alır.Bir dayak gibi vucuttan gelecek ağırlığı karşılamaya hazırlanır.
E. Sağ kol dirseği bu arada geri vuruş yapar .Bu arkadan sarılma ihtimali olan başka bir saldırganı uzaklaştırmak için tedbirdir.
F. Arka ayak yerle 45 derece açı yapacak şekilde olmalı .Ayaklar arasındaki mesafe omuzlar arasındaki mesafeyi aşmamalıdır.aksi kalde vucud dengesi bozulur vve gelen darbeyi kolay karşılayamaz.