BARTIN'IN MİLLİ GURURLARI

Avrupa Taekwondo Federasyonu (WTE) tarafından Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen ve 42 ülkeden 467 sporcunun mücadele ettiği Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası'nda Bayanlar 37 kg da Fatma Eylül KOCA Avrupa Şampiyonu olmuştur.

Balkan Taekwondo Birliği (BTU) tarafından organize edilen ve Türkiye Taekwondo Federasyonu ev sahipliğinde Edirne'de Trakya Üniversitesi 75. Yıl Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonaya 8 ülkeden 485 sporcu katıldı. Şampiyonada Yıldız erkekler 57 kg da yarışan Alican TOPRAK Balkan 3. sü olmuştur.

Antrenör Altuğ SOLAK " Bartın’ımızın son yıllarda Taekwondodaki yükselişini 2017 yılı içerisinde başarının zirvesine oturarak bir kez daha kalitemizi göstermiş olduk. Gelecekte adından sıkça söz ettirecek sporcu tabanını yakaladığımızı düşünüyorum. Bunun en güzel örneğini Taekwondo gibi zor bir branşta uluslar arası arenada Avrupa Şampiyonu olup şanlı bayrağımızı dalgalandırarak istiklal marşımızı okutmayı başardık. Sporcum Fatma Eylül KOCA’yı bu büyük başarısından dolayı tebrik ediyor, önümüzdeki yıllarda başarısının artarak devam edeceğini umuyorum.

Başarı potansiyelimiz bir sporcuyla kalmayıp kulübümüzdeki diğer sporcularında kaliteli olduğunu geçtiğimiz hafta 10-12 Kasım 2017 tarihlerinde  Edirne ilinde yapılan 19. Balkan Taekwondo Şampiyonasında sporcum Alican TOPRAK Balkan 3. sü olarak göstermiş oldu. Sporcumu göstermiş olduğu performasından dolayı tebrik eder, yapmış olduğu başarısının artarak devam etmesini temenni ederim. 

Bartın ili küçük ama Taekwondo branşında elde ettiğimiz dereceler büyük. 2017 yılı içerisinde elde edilen başarılar;

-Fatma Eylül KOCA Yıldızlar Avrupa Şampiyonu

-Alican TOPRAK Yıldızlar Balkan 3.sü

-Fatma Eylül KOCA Yıldızlar Türkiye Şampiyonu

-Alican TOPRAK Yıldızlar Türkiye 2.si

-Alican TOPRAK Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye 2.si

-Hatice Yağmur ERGİN Minikler Tükiye 3.sü

Antrenör Solak sözlerine şöyle devam etti:" Sporcularımla ne kadar gurur duysam azdır. Onları canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu başarıları elde etmemizde bize her zaman destek olan Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü sayın Ali ÖZDEMİR beye, değerli Şube Müdürlerine, çok kıymetli Batı Karadeniz bölgesi antrenör arkadaşlarıma, sporcumun ailesine ve biricik aileme teşekkür ederim" dedi.