EDİRNE BELEDİYE SPORLU
TAEKWONDOCULARDAN BÜYÜK BİR BAŞARI DAHA

 



 

          11-16 Eylül 2018 tarihlerinde Ankara’ da yapılan Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonasında Edirne Belediye Spor’lu Taekwondo’cu lar çok iyi performanslar sergileyerek 3 madalya ile döndüler.

REKOR KATILIM

          Türkiye’de lisanslı sporcu sayısı ile amatör spor dallarının en büyüğü olan Taekwondo’ da yeni bir katılım rekorlu Türkiye Şampiyonası daha gerçekleşti.

          11-16 Eylül 2018 tarihlerinde Ankara Keçiören Taha Akgül Spor Salonunda gerçekleşen Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonasına 72 ilden 1830 erkek, 1400 bayan toplam 3230 sporcu katıldı. Bu rakam Türkiye’deki bir çok spor dalının toplam sporcu sayısı iken Taekwondo’ da tek bir yaş grubunda yapılan Türkiye Şampiyonasına katılım sayısı oldu. Önceki rekor 2770 sporcu’nun katıldığı Türkiye Şampiyonası ile yine Taekwondo Federasyonuna aitti.  

 3230 SPORCU 72 MADALYA’DAN BİRİNİ ALABİLMEK İÇİN MÜCADELE ETTİ

          Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonasına 3230 sporcu katılırken 9 erkek 9 bayan sıklette ilk 4 dereceye giren olan sporculara toplam 72 madalya dağıtıldı. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı Türkiye Şampiyonasında 72 madalyadan 3 ü Edirne’ ye geldi.

İNANILMAZ BİR BAŞARI

          Türkiye Şampiyonasında Edirne’ yi temsil eden Edirne Belediye Spor Taekwondo takımı bu rekor katılımlı Türkiye Şampiyonasında 3 madalya birden alarak büyük başarılarına bir yenisini daha ekledi.

          27 kg erkekler’de HÜSEYİN ARSLAN  142 sporcu arasından 7 maç yaparak, 30 kg erkekler’de EFECAN TANRIKUT 255 sporcu arasından 7 maç yaparak ve 57 kg bayanlar’da SİBEL AKSOY 87 sporcu arasından 5 maç yaparak Türkiye 3. sü oldular ve Edirne’ ye 3 bronz madalya ile döndüler.  Ayrıca yine Edirne Belediye Sporlu 45 kg erkek sporcusu AYBERK YAMAN, Türkiye 5.si, 45 kg bayan sporcusu NAZ EROL ise Türkiye 7. si olarak bu büyük başarının parçası oldular.  

DUAYEN HOCA’DAN AŞİNA BİR BAŞARI DAHA

          Edirne Belediyesinin Taekwondo branş sorumlusu ve antrenörü olan 26 yıllık duayen  taekwondo hocası Metin EŞME başarılarla dolu kariyerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Son 5 yılda 2 Dünya 3.sü, 2 Avrupa Şampiyonu, 2 Avrupa 2.si, 2 Avrupa 3.sü 1 Balkan Şampiyonu, 1 Balkan 3.sü ve sayısız Türkiye derecesi çıkartan  Metin EŞME bu çok zor spor dalında Edirne halkını da başarıya alışık hale getirdi. Taekwondo camiasının en tanınan ve başarılı hocalarından olan EŞME, Edirne ismini taekwondo camiasında tanınan bir marka haline getirdi.