YUVARLANARAK DÜŞME
İleri yuvarlanarak düşme ileriye doğru hızla ve kuvvetli bir ivme ile düşmelerde yapılır. Bunun antrenmanına çömelme porsiyonu ile başlanır , daha sonra ayakta durarak ve havada pike yaparak çalışmalara geçilir.
Yuvarlanma öğrenciler arasında yapıp yapamama konusunda sık sık endişe uyandırır.Yuvarlanırken istikametlerini şaşırırlar. Çoğu yuvarlanmalarda kalça ayılamaz ve yana yatarak istikamet ters tarafa döner.Öne yuvarlanarak düşmeyi kurallı olarak yapabilmek bilhassa günlük hayattaki aksiliklerde işimize yarar. Bisikletten. motosikletten  düşmelerde veya merdivenden yuvarlanmalarda  öne kurallı düşme hayat kurtaran bir özellik arz eder.

ÇÖMELME İLE İLERİ YUVARLANMA ANTRENMANI:
1-Çömelme pozisyonu alınız.Ayaklar omuzlarla aynı hizada olacak ne çok açık nede birbirine yapışık olacak.
2-Sol ayakla ileriye bir adım atınız.
3-Sağ elinizi döşemenin üzerine sağ ayağınızın dış tarafına sağ omuzun altına koyunuz.
4-Sol elin dış kenerını sol ayakla sağ el arasındaki bölüme döşemeye koyunuz. Sol bıçak baş parmağı ve bitiştirilmiş diğer parmakları geriye vücuda doğru dönük olacak.
5-Başınızı sağa , sağ omzunuza bakacak şekilde çevirin, eğer baş bu şekilde çevrildiği gibi kalmalıdır.Bu şekilde takla atarken yüzün hassa kısımları göğüsün altında saklanabilir ve yere çarpması önlenir.
6-Kendinizi Sağ ayağınızla ileri itiniz sol kolun dışından dışarıya yuvarlanınız.Geriye karşı köşegensel bir yuvarlanma yaparak takladan sonra sağa yan düşüş yapınız.Yuvarlanan bir top gibi çok pratik ve seri yapmalısınız.
7-Yuvarlanma sonunda sağ elle döşemeye vurunuz, bağırınız ve elleri kolları gard pozisyonunda kaldırınız.
8-Çömelme pozisyonunu tekrar alınız.
9-Sağ ayağınızı ileriye alınız, bu kez sol taraftan yuvarlanınız.
10-Hareketi kusursuz ve kuvvetli yapıncaya kadar tekrar ediniz.

AYAKTA DURURKEN İLERİ YUVARLANMA ANTRENMANI:
1-Ayaklar omuz hizalarından daha dışarıda olmayacak şekilde ayakta durunuz.
2-Sol ayakla bir adım atınız.
3-Sol elin dış kenarını sol ayakla sağ el arasındaki bölüme döşemeye koyunuz. Sol bıçak baş parmağı ve bitiştirilmiş diğer parmakları geriye vücuda doğru dönük olacak.
4-Başınızı sağa , sağ omzunuza bakacak şekilde çevirin, eğer baş bu şekilde çevrildiği gibi kalmalıdır.Bu şekilde takla atarken yüzün hassa kısımları göğüsün altında saklanabilir ve yere çarpması önlenir.
5-Kendinizi Sağ ayağınızla ileri itiniz sol kolun dışından dışarıya yuvarlanınız.Geriye karşı köşegensel bir yuvarlanma yaparak takladan sonra sağa yan düşüş yapınız.Yuvarlanan bir top gibi çok pratik ve seri yapmalısınız.
6-Yuvarlanma sonunda sağ elle döşemeye vurunuz, bağırınız ve elleri kolları gard pozisyonunda kaldırınız.
7-Çömelme pozisyonunu tekrar alınız.
8-Sağ ayağınızı ileriye alınız, bu kez sol taraftan yuvarlanınız.
9-Hareketi kusursuz ve kuvvetli yapıncaya kadar tekrar ediniz.


AYAKTA DURURKEN İLERİ ATLAYARAK YUVARLANMA ANTRENMANI:
1-Ayaklar omuz hizalarından daha dışarıda olmayacak şekilde ayakta durunuz.
2-Düzgün bir şekilde ve sırasıyla:
       -Başınızı sağa , sağ omzunuza bakacak şekilde çevirin, eğer baş bu şekilde çevrildiği gibi kalmalıdır.Bu şekilde takla atarken yüzün hassa kısımları göğüsün altında saklanabilir ve yere çarpması önlenir.
       -Sağ ayakla ileri bir adım atınız , sol ayakla kendinizi ileri iterek ileriye atlayınız.
       -Bundan sonraki bölümler yukarda olduğu gibidir.Vücut ile yer arasında fazla mesafe olur ve vücut yere o hızla değerse acı ve incinme kaçınılmazdır.

Yeni başlayanlar genelde kendilerini Kıvırtılıp bir top gibi yuvarlanma yerine omuzları ile ağır bir şekilde ileriye atarlar.Kendilerini bir küre haline getirmeyi beceremezler.Yerde boylu boyunca sürünmüş olurlar.Halbuki vücut yuvarlanmadan önce belli merkezin etrafına yumulmuş bir tekerlek şeklini almalıdır.
İncinmeleri önlemek için, yerle olan temas takla boyunca sürdürülmelidir.Acı vücudun yerle teması olduğu sürece olmaz. Vücudunuz yere düştükten sonra yuvarlanmamalı, yuvarlanmaya başladıktan sonra yere temas etmelidir.Yere temasla birlikte yuvarlanma olursa ; yere çarpış kuvveti omuzdan vücut gerisine , oradan kalçaya, kalçadan baldıra ve baldırdan da ayağa aktarılarak kaybolacaktır.